potong rumput

Kali pertama potong rumput

2 bulan lepas kami ada tanam rumput cowgrass kat rumah Dr Syed di Alam Perdana.

Jadi kali ini kami datang untuk potong rumput buat kali pertama di sini.

Macam mana la blh terlepas pandang. Sepatutnya lepas sebulan kena datang potong rumput dah. Kalau tak jadi tebal macam ini.

Yang kami perasan belah tengah laman ni dah jadi merah-merah sikit rumputnya. Rasanya maybe sebab tanah tu berasid.

Nanti kita datang balik buat ph test. Kalau berasid kena rawat dulu. Kalau tak memang botak habis la rumput kat sini nanti.

Ini keadaan rumput cowgrass kat rumah Dr Syed.

Selain potong rumput, Dr Syed minta kami untuk merumpai rumput liar tepi-tepi rumah beliau. Sebabnya dah panjang rumput kat tepi tu.

Actually kan, kalau ada lalang mcm kat tepi laman rumah ni,sebaiknya diracun lalang tu. Sebab takut lalang tu merebak ke belah laman yang ada cowgrass.

Once dia dah masuk kawasan cowgrass tu, memang jenuh la nak repair balik. One thing lalang ni sangat resilience. Degil nak mati.

Jadi elok lah diracun kalau ada.

Untuk rumput cowgrass & rumput karpet lain, biasanya kami akan gunakan mesin tolak/mower. Sebab kita nak potongan yang sekata.

Kami start dari pukul 3 petang. Pukul 5.45 baru siap bersihkan laman rumah ni.

Inilah hasil lepas dah siap potong.

Jika anda memerlukan khidmat penjagaan laman di sekitar Kuantan, boleh berhubung dengan kami di talian 019 917 3947 (Firdaus).

Servis potong rumput kami 7 hari seminggu (Isnin – Ahad) dan kami cover satu Kuantan. Gambang, Sg Ular & Pantai Sepat pun kami pergi.

Apabila anda menggunakan perkhidmatan potong rumput daripada Empayar Lawn Services, kami bukan sahaja akan potong rumput rumah anda, malah kami akan cakar semua rumput yang sudah dipptong, masukkan dalam plastic sampah & letak di luar rumah. Kawasan longkang, porch & pavement rumah anda pun kami akan bersihkan sekali. Semua pasir yang ada di dalam longkang akan kami buang.

Call kami untuk booking slot potong rumput laman rumah anda. No tel kami adalah 0199173947.

Jika anda baru pertama kali hendak melanggan servis potong rumput daripada Empayar Lawn Services, kami nasihatkan anda untuk membuat tempahan servis lebih awal (3 hari sebelum). Kerana biasanya jadual kami selalu fully booked.

Sudah ramai yang kami bantu untuk dapatkan laman rumah yang kemas & sedap mata memandang. Refer sini untuk melihat review pelanggan yang telah menggunakan khidmat potong rumput kami.

https://web.facebook.com/potongrumputkuantanELS/reviews/?ref=page_internal

Jika anda berpuas hati dengan servis potong rumput kami dan ingin kami terus membersihkan laman rumah  anda, hanya maklumkan sahaja pada pihak kami & kami akan letakkan anda dalam jadual pelanggan bulanan. Dengan menjadi pelanggan bulanan, kami akan sentiasa remind anda tentang jadual pemotongan rumput tanpa sebarang bayaran tambahan (free of Charge, FOC).

Kami sudah membantu lebih 300 pelanggan untuk dapatkan laman rumah yang bersih, kemas & sedap mata memandang. Dan kami yakin kami boleh berikan perkara yang sama kepada anda.

Bila laman rumah dah kemas, kita pun tak segan dengan jiran tetangga.

CALL 019 917 3947 (FIRDAUS) atau whatsapp kami

https://www.wasap.my/60199173947/Sayanakpotongrumput

Kami juga menawarkan servis tanam rumput karpet/cowgrass, meracun rumput & perkhidmatan tebang pokok di sekitar Kuantan.

Follow kami di media social :

www.empayarlawn.com

Twitter : https://twitter.com/empirelawn

Facebook : https://web.facebook.com/Empire-Lawn-Services-931179443608117

Instagram : https://www.instagram.com/empirelawnservices

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *