potong rumput

POTONG RUMPUT DALAM HUJAN

Semalam kami ke rumah Puan Rene di Bukit Damansara, Kuala Lumpur untuk kerja potong rumput. Memang dah jadi rutin kami untuk datang sini tiap bulan.

So nak jadikan cerita sekarang ni kan jerebu teruk sampai banyak sekolah tutup, tapi kami still datang juga untuk potong rumput di Bukit Damansara ni. Tak kiralah apa jua cuaca, kami still akan datang rumah yang dah booking untuk potong rumput. Unless memang dah tak ada option lain, barulah kami tunda. Kami tak akan cancel last minute dengan customer because it is simply rude.

Kami sampai rumah Puan Rene dalam pukul 9.30 pagi & terus mulakan kerja potong rumput sampai siap. Tapi yang bestnya dalam pukul 1 tengah hari tu, adik Puan Rene ada belikan nasi kukus.

Sedap betul nasi tu. Ayamnya dah la besar, panas pula tu. Nasi pula nasi tambah. Allahuakbar! Terima kasih banyak-banyak akak. Air pun Puan Rene ada sediakan sekali. Baik betul tuan rumah.

Lepas siap potong rumput semua, kami mulakan kerja sapu rumput yang dah dipotong. Baru nak pergi kat bahagian cerun belakang rumah (rumah ni atas bukit, jadi ada tanah bukit belakang rumah yang kena bersih sekali), hujan turun dengan sangat lebat.

Maybe sebab kerja pembenihan awan hari sebelumnya kot. Tu yang hujan. Kami pun tuggu lah dalam 10 minit. Lepas tengok hujan tak ada tunjuk tanda-tanda nak stop, kami decide untuk teruskan kerja-kerja menyapu rumput dalam hujan lebat tu.

Habis basah kuyup baju. Kalau perah baju tu memang penuh sebaldi air.

Tapi Alhamdulillah tepat pukul 4 petang siap kerja-kerja potong rumput di rumah Puan Rene di Bukit Damansara ni. Terima kasih Puan Rene terus continue gunakan servis kami.

Jika anda perlukan khidmat penjagaan laman di sekitar Kuantan, boleh berhubung dengan kami untuk pertanyaan lanjut.

Servis kami 7 hari seminggu (Isnin – Ahad) dan kami cover satu Kuantan. Call kami untuk booking slot ke rumah anda. Book awal (3 hari atau 1 minggu awal) tau sebab jadual kami cepat full.

Kalau anda menjadi pelanggan tetap kami (langganan tiap bulan atau 2 bulan sekali), kami akan letakkan anda dalam priority list kami. Jadi kami akan sentiasa utamakan anda bila sampai masa untuk maintain laman rumah.  

Janji kami adalah anda akan dapat laman yang bersih, kemas & sedap mata memandang.

Antara servis lain yang kami tawarkan ialah potong rumput, meracun rumput, tebang pokok, merumpai & khidmat tanam rumput karpet di sekitar Kuantan.

Cari kami di media social :

www.empayarlawn.com

Twitter : https://twitter.com/empirelawn

Facebook : https://web.facebook.com/Empire-Lawn-Services-931179443608117

Instagram : https://www.instagram.com/empirelawnservices

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *