potong rumput

SERVIS TANAM RUMPUT KARPET KUANTAN

Seperti sedia maklum, Empire Lawn Services memang berfokus pada servis penjagaan laman di sekitar Kuantan, Kuala Lumpur & Selangor.

Tapi kami juga ada menyediakan servis menanam rumput karpet. Baru-baru ini kami ada menanam rumput Jepun di laman rumah tuan Adil di Indera Mahkota 8.

Beliau baru pindah masuk rumah ini lepas rumah ini siap direnovate. Untuk bahagian laman rumah beliau minta kami tanamkan rumput Jepun. Semua barang-barang beliau beli sendiri & kerja kami hanyalah tanamkan sahaja.

Dengar macam senang je kan? Anda salah!

tanah topsoil
pasir halus
barang yang diperlukan untuk tanam rumput karpet
kena clearkan dulu semua tanah lama
buat 1 layer topsoil
Letakkan pasir halus
Letakkan tanah campuran (optional)
Tanam rumput karpet

Kerja menanam rumput karpet ini sangat renyah. Ada banyak step yang kena ikut. Kalau salah cara, rumput tak akan hidup. Kalau hidup pun biasanya hidup segan, mati tak mahu.

Kerja-kerja menanam rumput karpet ini mengambil masa dekat 8 jam walaupun saiz laman tak besar mana.

Alhamdulillah tuan Adil sangat berpuas hati dengan kerja kami. Terima kasih tuan Adil kerana gunakan khidmat tanam rumput karpet dari Empire Lawn Services.

Sekiranya anda perlukan khidmat penjagaan laman di sekitar Kuantan, hubungi kami untuk pertanyaan lanjut. 019 917 3947 (Firdaus).

Bagi perkhidmatan potong rumput daripada Empire Lawn Services, kami akan bersihkan sekali longkang, porch & pavement rumah anda.

Servis potong rumput kami 7 hari seminggu (Isnin – Ahad) dan kami cover satu Kuantan. Call kami untuk booking slot ke rumah anda. Book awal (3 hari atau 1 minggu awal) untuk set masa ke rumah anda.

Jadilah pelanggan tetap kami (langganan sebulan sekali atau 2 bulan sekali), dan anda akan sentiasa berada dalam priority list kami Free Of Charge (FOC). Hanya maklumkan kepada pihak kami yang anda ingin menggunakan servis kami setiap bulan atau 2 bulan sekali & kami akan letakkan di dalam jadual.  

Janji kami adalah anda akan dapat laman yang bersih, kemas & sedap mata memandang tanpa perlu pening kepala untuk mencari orang yang boleh potong rumput laman rumah anda.

CALL 019 917 3947 (FIRDAUS) atau whatsapp kami

https://www.wasap.my/60199173947/PotongrumputKuantan

Antara servis lain yang kami tawarkan ialah meracun rumput, tebang pokok, merumpai & perkhidmatan tanam rumput karpet di sekitar Kuantan.

Follow kami di media social :

www.empayarlawn.com

Twitter : https://twitter.com/empirelawn

Facebook : https://web.facebook.com/Empire-Lawn-Services-931179443608117

Instagram : https://www.instagram.com/empirelawnservices

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *