potong rumput

TEBANG POKOK LEMON YANG TAK NAK BERBUAH

Jumaat lepas (26 April 2019) kami ke rumah Tuan Hassan di Indera Mahkota 15. Tuan Hassan merupakan salah satu pelanggan tetap kami yang kami datang tiap bulan untuk bersihkan laman rumah beliau.

Biasanya kami ke sana untuk potong rumput & trim dahan pokok. Tapi untuk trip kali ini Tuan Hassan minta untuk tebangkan pokok lemon beliau sahaja. Pokok lemon di rumah beliau sudah besar tapi tidak mengeluarkan sebarang hasil.

Jumlah semua sekali ada 6 batang pokok lemon yang beliau tanam. Tapi hanya sebatang sahaja yang lebat berbuah. Oleh sebab pokok lemon yang lain pun tak berbuah & sudah tinggi, jadi beliau minta untuk tebangkan sahaja pokok lemon itu. Takut pokok itu jadi terlalu besar katanya. Lagipun pokok lemon itu banyak durinya.

Pokok lemon 1
Pokok lemon 2
Pokok lemon 3
Pokok lemon 4
Pokok lemon 5

Alhamdulillah walaupun kami datang lewat sikit (dalam pukul 10 baru sampai sebab ke rumah Puan Manimengalai sebelum itu. Baca sini
https://empayarlawn.com/potong-rumput-rumah-puan-manimengalai-di-astana-permai-indera-mahkota/ ), sempat juga kami siap tebangkan pokok-pokok itu sebelum solat Jumaat.

Selepas siap ditebang pokok itu kami letakkan racun supaya tidak tumbuh lagi.

Pokok yang sudah siap ditebang
Lepas siap tebang kami letakkan racun
Pokok lemon yang siap diletakkan racun
Selepas siap ditebang
Pokok terakhir yang berjaya ditebang

Untuk pengetahuan anda, syarikat kami mempunyai banyak pengalaman menebang pokok. Chainsaw pun kami ada untuk cepatkan kerja-kerja menebang. Perkhidmatan pruning dahan pokok atau cantas dahan pokok turut kami sediakan.

Sekiranya anda perlukan perkhidmatan menebang pokok di sekitar Kuantan, boleh berhubung dengan kami untuk kami bantu anda tebangkan pokok yang ingin dipotong. Call 0199173947 (Firdaus) untuk pertanyaan lanjut.

Cari kami di media social :

www.empayarlawn.com

Twitter : https://twitter.com/empirelawn

Facebook : https://web.facebook.com/Empire-Lawn-Services-931179443608117/

IG : https://www.instagram.com/empirelawnservices/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *